Networks Events

  • 05.18.2016.

"3D March - Print your ideas"

Poduzetnički centar Networks i studio HIVE, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, na čelu sa ministricom Amelom Dautbegović, u toku mjeseca marta implementirali su projekat pod nazivom „3D Mart – Isprintaj svoje ideje“.

Ceremonija dodjele nagrada projekta „3D Mart – Isprintaj svoje ideje“ održala se 18.05.2016.godine u prostorijama Networksa na kojoj su nagrađeni najbolji radovi, a prisustvovali su joj predstavnici Networksa, HIVE-a, učesnici projekta te uvažena ministrica Dautbegović.

Ovaj projekat bio je idealna prilika za arhitekte, dizajnere, umjetnike ili one zainteresovane za tehnologije 3D printanja da rade na najsavremenijoj opremi i sa najboljim stručnjacima, te da na kraju osvoje i vlastiti 3D printer.

Tokom mjesec dana osim edukacija o 3D print tehnologiji učesnici su imali priliku i da koriste 3D printere u sklopu otvorenih dana 3D Lab-a sa mentorima stručnjacima i da rade na razvoju svojih modela i prototipa. Najbolji isprintani prototip nagrađen je novim 3D printerom.